بخشی از متن:
مقدمه:
شکلات یکی از پر مصرف ترین مواد خوردنی جهان است. کافی است در نظر آوریم که در اروپا سالانه میلیاردها دلار شکلات مصرف می شود. اروپایی ها به طور متوسط سالانه 9 کیلو شکلات می خورند، این رقم در اروپا به بیش از 2 میلیون تن در سال می رسد. شکلات در واقع نوعی سیستم کلوئیدی است که در آن فاز مایع را کره کاکائو و فاز پراکنده را ذرات پودر کاکائو و شکر تشکیل می دهند. شکلات به دلیل داشتن سه ماده کافئین، تئو برومین، وفیتل استیل آمین محرک ملایم بوده و موجب احساس شعف و ارامش بخشی می گردد. شکلات نه تنها یکی از اجزای اصلی مورد استفاده در قنادی است، بلکه طعم لذت بخش آن باعث شده که در شیرینی سازی، بستنی سازی و سایر فرآورده های غذائی مورد استفاده قرار گیرد. شکلات را به اشکال مختلف از قبیل آشامیدنی، شربت، طعم دهنده، پوشش یا شیرینی مورد استفاده قرار می دهند.
فهرست مطالب:
مقدمه
تاریخچه شکلات
تاریخچه پیدایش شکلات
تعریف شکلات
شکلات به عنوان یک ماده غذایی
انواع مختلف شکلات
ترکیب متوسط شکلات
نکاتی در مورد شکلات
1- ارزیابی حسی
2- ارزیابی شیمیایی
3- پدیده شکوفه زدن
تولید شکلات
فرآیند تولید شکلات
میکرو بییولوژی آب نبات و شکلات
میکرو ارگانیسم های اسموفیل یا قند دوست
آزمایش های اختصاصی فر آورده های قنادی
تغییر زمینه میکروبی در هنگام فساد
پودر آب پنیر و پودر لاکتوز
تاثیر مفید شکلات تلخ برای سلامت قلب و عروق
منبع